چک انواع مختلفی داشته و هر کدام از انواع آن برای معاملات متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از انواع چک ها، چک رمزدار است که در متن زیر به توضیح آن و انواع محتلف آن خواهیم پرداخت:

 

چک رمزدار

 

به طور معمول جهت نقل و انتقال وجوه مشتریان در بانک ها از روش های مختلفی استفاده می کنند که برخی از آن ها شامل هزینه شده و برخی از آن ها نیز بدون هزینه هستند. از جمله ی این روش ها استفاده از چک های رمزدار می باشد که به دو نوع چک رمزدار بین بانکی و چک رمزدار بانکی تقسیم بندی می شود:

چک رمزدار بین بانکی

چک رمزدار بین بانکی، چکی است که بر اساس درخواست مشتری و به وسیله ی بانک و به عهده ی یکی دیگر از بانک ها صادر می گردد. باید بگوییم که وجه چک های بین بانکی نقدا قابل پرداخت نبوده و بایستی در بانک و به حساب فرد متقاضی واریز گردد.

این نوع چک از نظر امنیت در سطح بالایی بوده و حتی در صورت مفقودی آن، امکان سوء استفاده از آن وجود ندازد، زیرا فردی که چک را دریافت خواهد کرد به بانک تقاضا می دهد که مبلغ چک مورد نظر تنها به شماره حساب شخص معین و بانک و شعبه مشخصی واریز گردد.

 

مطلب پیشنهادی ما: اصول صدور چک و ونکاتی هوشمندانه پیرامون آن

 

چک رمزدار بانکی

چک های رمزدار بانکی بر اساس درخواست مشتری، با داشتن رمز مخصوص و در وجه اشخاص حقیقی و یا شرکت های حقوقی صادر می گردد و در همه ی شعبه های بانک مورد نظر نیز امکان نقد کردن آن وجود دارد.

در چک های رمزدار بانکی نوع بانک مورد نظر و همچنین حساب فرد دریافت کننده نیز نوشته می شود. این نوع چک ها در صورت امضا صاحب چک برای چک های در وجه اشخاص حقیقی و همین طور با مهر زدن برای چک های در وجه شرکت های حقوقی قابل انتقال به غیر است. از جمله ایرادات این نوع چک این است که در حکم پول نقد بوده و به همین خاطر بایستی در صورت مفقود شدن آن در اسرع وقت به بانک اطلاع داده و چک را باطل نمایید.

 

برای استعلام چک صیاد و اطمینان از خوش حساب بودن صادر کننده چک می توانید از اپلیکیشن چک نما استفاده نمایید.

منبع: www.checknama.ir